Τα Προϊόντα

Το Σαλέπι από την Πόλη® είναι ένα μυρωδάτο μείγμα φυσικού Σαλεπιού, ζάχαρης και αγνών μπαχαρικών. Ένα έτοιμο ρόφημα με πλούσια γεύση και άρωμα και σπάνιες ιδιότητες, πολύτιμες για τον άνθρωπο!!

02_01_11_salep0

Το ευωδιαστό αυτό έτοιμο ρόφημα, είναι φτιαγμένο με την πατροπαράδοτη, πολίτικη συνταγή και με το ίδιο μεράκι και την ίδια νοσταλγία, που το έφτιαχναν και οι παππούδες  μας, Έλληνες από την Κωνσταντινούπολη.

Γεννήθηκε από την επιθυμία να ξαναζωντανέψουμε τις ξεχασμένες γεύσεις και τα αρώματα των παιδικών μας χρόνων, αλλά και να δείξουμε στον κόσμο, πόσο διαφορετικά έπιναν το Σαλέπι οι Έλληνες της Πόλης!

Ταυτόχρονα, θέλαμε να προσφέρουμε το παραδοσιακό αυτό ρόφημα, αυτό «το μαγικό φίλτρο», που …γλυκαίνει όλους τους πόνους, όπως συνήθιζαν  να λένε οι παλιοί, σαν απάντηση στα καθημερινά, μικρά ή και μεγαλύτερα προβλήματα του κόσμου. Γιατί όλοι γνωρίζουμε πόσο σοφή και αλάνθαστη είναι η λαϊκή μας παράδοση..  που στηρίζεται που αλλού; …Στην δύναμη της Φύσης..!!%cf%84%ce%bf-%cf%83%ce%b1%ce%bb%ce%ad%cf%80%ce%b9-%ce%b1%cf%80%cf%8c-%cf%84%ce%b7%ce%bd-%cf%80%cf%8c%ce%bb%ce%b7-gold-cup-6

 .
Το Σαλέπι από την Πόλη® προσφέρεται  σε  τέσσερις διαφορετικές γεύσεις:

Σαλέπι με κανέλα και γαρύφαλλο,   Σαλέπι με κάρδαμο και μαστίχα Χίου,  Σαλέπι μόκα,  Σαλέπι σοκολάτα.

Όλες οι γεύσεις προσφέρονται αντίστοιχα και ΧΩΡΙΣ ΖΑΧΑΡΗ.  Μπορεί να γλυκάνει κανείς τα ροφήματα αυτά με μέλι, γάλα, πετιμέζι, ή άλλο γλυκαντικό της αρεσκείας του.

 

 ΤΑ ΕΥΩΔΙΑΣΤΑ ΑΥΤΑ ΡΟΦΗΜΑΤΑ :

  •    Περιέχουν μόνο φυσικά συστατικά, χωρίς πρόσθετα.
  •    Φτιάχνονται τόσο εύκολα, όσο ένας Ελληνικός  καφές!!
  •    Δεν χρειάζονται καμιά προσθήκη.
  •    Δεν προκαλούν υπερένταση, αϋπνία, ή εξάρτηση. 
  •    Πίνονται όλες τις ώρες και όλες τις εποχές!!
.
Εξετάζοντας  τα  επί  μέρους  συστατικά  καθεμιάς  από  τις  δύο παλιές,  Πολίτικες συνταγές: Σαλέπι με κανέλα και γαρύφαλλο®  και Σαλέπι με κάρδαμο και μαστίχα®, καταλαβαίνει  αμέσως κανείς, το πόσο σοφά επιλέχθηκαν και χρησιμοποιήθηκαν  από τους παλιούς. Κι όπως φαίνεται, όχι μόνο για να  τέρψουν την γεύση και την όσφρηση, αλλά για να  συνεισφέρουν και τις δικές τους θαυμαστές ιδιότητες, στο  πολύτιμο από την φύση του Σαλέπι!!

 Πάνω στα χνάρια τους κι εμείς οι νεότεροι, με οδηγό την πολύχρονη εμπειρία μας στον χώρο των υγιεινών  τροφών, των βοτάνων, των μπαχαρικών  και των θεραπευτικών τους χρήσεων, με πολλή μελέτη και περίσκεψη, αλλά και απόλυτο σεβασμό στην σκέψη και τις ιδέες αυτών των ανθρώπων, φτιάξαμε τις δύο νέες γεύσεις: Σαλέπι – μόκκα®  και Σαλέπι – σοκολάτα®